четверг, 14 ноября 2013 г.

Ми знатні вчені_етимологи  проникли в Інтернет та дізналися походження прізвиська Робін Гуд .що воно означає і звідки походить.Дізналися ,що справді проживав у ХІІ ст граф Уолтеоф Халтінгдон у якого був син Роберт Фітцволтер.який можливо і є прототипом нашого героя балади Робіна Гуда .
Ми вияснили що означають слова :
Ель -стара англійська міра довжиною 113 см.
Сквайр -скорочена форма англійського дворянського титулу
Шериф-головний магістрат в країнах Західної Європи та Америки.виборна -службова особа.Етимологія[ред. • ред. код]
Слово hood англійською означає «відлога», «каптур», і вказує на елемент одягу Робіна Гуда. З помилковою етимологією від англ. good - «хороший» пов'язано тільки схожим звучанням. Взагалі hood - це не тільки відлога, а й кілька інших подібних головних уборів - башлик, очіпок, клобук, шолом людський або кінський (головне, щоб він закривав / захищав всю голову). Робін Гуд та його противник Гай Гісборн носять головні убори, що називаються одним і тим же словом - відлога і лицарський шолом. Але у слова hood є і переносне значення - приховувати (накрити відлогою).
Слово robin перекладається як «вільшанка», але можливо, що ім'я героя - результат переосмислення виразу «Rob in hood» - Роб (Роберт) (rob, robber також означає «грабіжник») у відлозі. Так Робіна назвала Меріан, коли він виграв турнір лучників і проголосив її королевою турніру.
Обидва названих значення, hood-відлога і robin-вільшанка, обіграні в телесеріалі «Robin of Sherwood».
Відома також асоціація Робін Гуда з Робіном Добрим Малим (Паком).

Комментариев нет:

Отправить комментарий